De Readers’ Award werd in 2017 reeds voor de 19e keer uitgereikt. In de categorie “Beste volledige merk” hield Riese & Müller als fabrikant van premium e-bikes stand tegen 133 mededingers en werd uitverkozen tot het beste merk. “We zijn heel erg blij met deze waardevolle onderscheiding. Publieksprijzen hebben voor ons een bijzondere betekenis, want ze vormen een rechtstreekse feedback van de klant en bevestigen dat we goed werk leveren”, zeggen Markus Riese en Heiko Müller, oprichters en directeuren van Riese & Müller, over de toegekende prijs. In de fietsbranche geldt de onderscheiding als één van de belangrijkste, want met deze Award wordt niet alleen een afzonderlijk product, maar ook het karakter van een merk rechtstreeks door de klant beoordeeld. Het Riese & Müller-team kan tweemaal juichen, want de Packster 40 – de meest compacte e-cargo-bike van een nieuwe generatie – werd onderscheiden met de Eurobike Award. In zijn motivatie prees de jury vooral de opgeruimde framestructuur en de handige constructie van de Packster 40.

In de enquête door het E-BIKE tijdschrift werd ook naar de redenen voor de aanschaf van een e-bike gevraagd. De belangrijkste redenen van de lezers waren onder meer: “om langere tochten te kunnen rijden”, “vanwege het plezier” en “ik ben enthousiast over de techniek”. Met de nieuwe modellen in 2018 zal Riese & Müller volledig voldoen aan deze voor klanten zo belangrijke criteria. Centraal bij modeljaar 2018 staan de thema’s integratie, actieradius en rijplezier. Met de Riese & Müller Control Technology wordt een ongeëvenaarde rijdynamiek en rijveiligheid gerealiseerd. Alleen een e-bike met een echte volledige vering houdt ook op een slecht wegdek goed contact met de weg – en de berijder de volledige controle. Als één van de eerste e-bikefabrikanten past Riese & Müller bij zijn modelseries de Bosch DualBattery Technology toe. De DualBattery Technology zorgt met twee accu’s van 500 Wh voor een actieradius die tot nu onmogelijk werd geacht. De integratie van de accu’s in het frame, zoals bij de nieuwe Supercharger, wekt niet alleen enthousiasme op bij liefhebbers van techniek, maar door het unieke design en de esthetiek zijn de e-bikes van Riese & Müller ook een bijzondere blikvanger.

De Readers’ Award van het tijdschrift E-BIKE komt precies op het moment dat Riese & Müller zijn 25-jarige jubileum viert. Naar aanleiding daarvan hebben de oprichters Markus Riese en Heiko Müller ook meteen hun e-bikedroom verwezenlijkt. Met de Delite 25, die is gebaseerd op het high-endmodel Delite met Control Technology, hebben ze samen de persoonlijke e-bike van hun wensen ontwikkeld. De Delite 25 is een echte highlight: de Control Technology en DualBattery Technology wordt gecombineerd met Syntace- en Fox Factory-elementen met een Kashima-coating. Verder beschikt de e-bike over een Shimano XTR Di2-schakelsysteem en hoogwaardige schijfremmen.