Cyclefit

Home » Service » Cyclefit

De juiste framemaat

Het bepalen van een juiste framemaat is een cruciale stap bij het aankopen van een fiets. Een correcte framemaat zorgt ervoor dat je voldoende speling houdt om zadel en stuur aan te passen naargelang de gewenste houding en dat je zonder klachten kunt fietsen. Heb je twijfels over je framemaat of welk model van mountainbike of racefiets het best bij je past? Dan kunnen we verder helpen met het Cyclefit systeem.

Waarvoor dient een meting?

Door een meting te doen kunnen we adviseren welke framemaat en welk model het best aansluit bij jouw lichaamsbouw. Verder kunnen we je nieuwe fiets ineens perfect afstellen volgens jouw maat en onderdelen aanpassen indien nodig. Een correct afgestelde fiets voorkomt klachten en zorgt voor maximale efficiëntie en comfort.

Cyclefit – meer dan binnenbeenlengte

Cyclefit is meer dan het bepalen van de framemaat op basis van de binnenbeenlengte. De volledige lichaamsbouw van de fietser bepaalt immers hoe de fiets juist afgesteld dient te worden.

Cyclefit gebruikt een aantal specifieke gereedschappen om de maten op een correcte en eenduidige wijze te bepalen.

Het resultaat

Na de meting worden de maten vergeleken met de geometrie van verschillende modellen en merken van fietsen. De cyclefit software is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek. We kunnen dan jouw ideale framemaat bepalen en weten we hoe de fiets afgesteld moet worden voor een ideale, klachtenvrije zithouding. 

Praktisch

Als je graag een meting laat doen, maak dan bij voorkeur een afspraak.

Een meting & advies duurt ongeveer 30 min. en kost € 69.

Het afstellen van de fiets op de juiste maat is inbegrepen in de prijs.

Heb je nog vragen of maak je graag een afspraak? Neem dan contact met ons op!