Bikefitting

Home » Service » Cyclefit

De juiste framemaat

Het bepalen van een juiste framemaat is een cruciale stap bij het aankopen van een fiets. Een correcte framemaat zorgt ervoor dat je voldoende speling houdt om zadel en stuur aan te passen naargelang de gewenste houding en dat je zonder klachten kunt fietsen. Heb je twijfels over je framemaat of welk model van mountainbike of racefiets het best bij je past? Dan kunnen we je zeker verder helpen.

Waarvoor dient een meting?

Door een meting te doen kunnen we adviseren welke framemaat en welk model het best aansluit bij jouw lichaamsbouw. Verder kunnen we je nieuwe fiets ineens perfect afstellen volgens jouw maat en onderdelen aanpassen indien nodig. Een correct afgestelde fiets voorkomt klachten en zorgt voor maximale efficiëntie en comfort.

Het resultaat

Na de meting worden de maten vergeleken met de geometrie van verschillende modellen en merken van fietsen. De software is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek. We kunnen dan jouw ideale framemaat bepalen en weten we hoe de fiets afgesteld moet worden voor een ideale, klachtenvrije zithouding. 

Praktisch

Als je graag een meting laat doen, maak dan bij voorkeur een afspraak.

Wij gebruiken het meetsyteem als je bij ons een fiets aankoopt. Heb je al een fiets en wil je je positie hierop verbeteren, dan kunnen we je zeker doorverwijzen naar specialisten die zich hier mee bezig houden.

Het afstellen van de fiets op de juiste maat is inbegrepen in de prijs!

Heb je nog vragen of maak je graag een afspraak? Neem dan contact met ons op!