Zadels en zadelmeting

Home » Service » Zadelmeting

Een aangepast zadel voor nog meer rijplezier!

Het zadel is en blijft het meest persoonlijke onderdeel van een fiets. Zit je niet gemakkelijk op de fiets? Is het zadel te hard, te zacht of heb je ergens pijn? Graag bekijken we samen met jou de mogelijke oorzaken. We informeren over oplossingen en voeren ook graag een zadelmeting uit.

De zadelmeting

Het juiste zadel vinden kan soms een lange zoektocht zijn. Gelukkig is er ondertussen veel onderzoek naar uitgevoerd en zijn een aantal zaken naar boven gekomen die hierbij enorm belangrijk zijn. Zo bepalen voornamelijk de zithouding en de afstand van de zitbotjes hoe breed een zadel dient te zijn. Verschillende fabrikanten hebben hiervoor dan ook specifieke meetsystemen en bieden een aangepast gamma aan zadels.

SQlab zadels

Een zadel is als een schoen: het moet passen!  SQlab heeft al jarenlang ervaring in het ontwerpen vanuit een medisch oogpunt, waarbij rekening wordt gehouden met de mannelijke en vrouwelijke anatomie maar ook met de correcte verdeling van het gewicht over het zadel.

Bontrager zadels

Bij Trek wordt er heel wat energie gestoken in het maken en verbeteren van zadels, vaak in samenwerking met het Trek racing team. Met het juiste fietszadel wordt fietsen nog plezieriger. Bontrager geeft dan ook bij elk zadel een’ Unconditional Comfort Guarantee’. Ook hier zijn verschillende zadels in verschillende breedtes en voor verschillende doeleinden beschikbaar.

SCIENTIA zadels (Selle Royal)

De eerste range van ergonomische zadels gebaseerd op intensieve studies samen met de Sports University of Cologne. Zo konden de fundamentele designkenmerken die essentieel zijn voor het optimaliseren van het welzijn en de algemene fietsprestaties worden vastgelegd. Het resultaat is een vol spectrum van 9 ergonomische zadels die op wetenschappelijke manier zijn samengesteld en precies passen bij elke rijder.